Simon Lévelt Rooibos - sypaný 125g
Rooibos - Jižní Afrika
Keř rooibosu (čajovec kapský - Aspalathus linearis) se vyskytuje v blízkosti Mysu Dobré naděje v Jižní Africe. Botanik Carl Humberg ho poprvé objevil v roce 1772. Teprve o 100 let později ruský imigrant Benjamin Ginsberg nalezl komerční potenciál této byliny jako alternativu k čaji. Poptávka po rooibosu vzrostla zejména během 2. světové války, kdy pravidelné dodávky čaje byly obtížné.Rostlina se vysazuje v únoru až březnu. První sklizeň je po 6 měsících. Sbírá se do vaků a drtí se. Listy procházejí oxidací a získávají výraznou červenohnědou barvu. Vůně rooibosu je sladká a mírně ořechová. Získaný nápoj je červenohnědý s lehce nasládlou chutí.
Rooibos obsahuje fenolické látky a flavonoidy s prokázanými antioxidačními účinky a některé minerální látky (měď, fluor a mangan).
Složení: Bio Rooibos
Příprava čaje:
Teplota vody: | 100° C |
Doba louhování: | 5 minut |
Množství: | 2 g čaje na šálek |
Oblast původu: Jižní Afrika
Balení: Sáček – sypaný čaj
Hmotnost: 125g
Výrobce: Simon Levelt
Druh čajůsencha
Balenísypaný
Hmotnost100 g
Druh ovoce?
Bioano
Bez teinu?
Kazety?
Druh?
Balení?